Is Zwarte Piet de Mol?

 

Zwarte Piet alias de Tovenaar van Oss

Makkers, staakt uw wild geraas over Zwarte Piet en vermeend racisme! Is juist Zwarte Piet anno 2020 de grootste surprise van Sinterklaas en komt deze magiër, de Tovenaar geboren in Oss, straks verkleed als Aquarius een einde maken aan het oranje bitter bal van Koning Heineken Bier en premier & Witterwasser Mark R.?  

Pinball Wizard

Een Losgetrild Inzicht (van OBB van Marten Toonder) leidt immers tot een verrassende diepe spirituele betekenis van ons aloude Sinterklaasfeest.  Ons kikkerland heeft immers de primeur op de Dag des Oordeels (DDO) en De Hele Olifant In Beeld. Lees (aanbeveling van oud-minister Herman Wijffels) anders eerst dit heldere boek van Marja de Vries, en ontdek hoe de vork logisch en spiritueel in de steel zit. Hadden de soefi Hazrat Inayat Khan en de synchroniciteitsgoeroe Joseph Jaworski het juiste voorgevoel? Dat de DDO, de ontknoping (= letterlijk ook Verlossing), in onze Lage Landen zou gaan plaatsvinden? De soefi en mysticus Hazrat stichtte daarop een eeuw terug zelfs in Katwijk aan Zee de enige tempel van  het universele soefisme.  Nu net is hun voorman Johan Witteveen overleden. Wij, Lage Landers, zinken immers het snelst, zowel fysiek als moreel dankzij onze premier binnen de G20 en worden als eerste van de G20 vol geraakt door de zeespiegelstijging en nu al de gasbevingen, de 21ste eeuwse manifestatie van de Zondvloed. De Bijbel wordt als de Zondvloed en Verlossing naar het heden worden gehaald meteen ook veel en veel  logischer. Niets nieuws onder de zon, neem Spinoza, had het allang door. Neem heilige geschriften niet te letterlijk. Einstein stelde ook dat al tijd relatief was, maar wist ook al lang dat God natuurlijk niet dobbelde.  En een van de goddelijke clues voor de DDO zat al die tijd heel cryptisch in een one liner uit onze Sinterklaasviering.

Wie goed is, krijgt lekkers, wie stout is de roe!

Toch!?

Ons Sinterklaasfeest geeft immers richting in Goed en Kwaad. Je zwakheden en zondes worden op liefdevolle wijze met surprises en rijm belicht en geven je een oprechte kans om je leven te beteren. De rode mantel van de Sint bedekt vrijwel alles met liefde. Zwarte (of de Roetveeg-?) Piet stoppen de zware zondaars nog wel in de zak. Per expres met Post.nl op weg naar een soort inkeer Club Med aan de Costa Brava in Spanje? Zwarte Piet is na Sinterklaas en nog voor koning Willem Alexander  de meest bekende Nederlander. Maar hij is veel meer. Wie zit er werkelijk achter de zwarte schmink? Zwarte Piet verlost ons van de zondes en een andere nationale verlosser JC speelde  voor Ajax en Barcelona ten zuiden van de Costa Brava. Als bekende Ajacied was hij meteen ook automatisch een bekende jood en dan valt het muntje! Kreeg de meest bekende jood niet ook letterlijk de Zwarte Piet en nam die dan ook maar meteen alle zondes op zich?

Was de historische JC dan geschiedsvervalsing? Van zijn 3e tot zijn 29e levensjaar is in de evangeliën al niets opgetekend. Een writers block van de evangelisten? Was hij incognito undercover, onherkenbaar verkleed en geschminkt? Slim als Odysseus, mijn naam is Niemand, bleef hij al die tijd onder de radar. Religieuze verkleedfeesten zijn er niet toevallig wereldwijd. In Ecuador vieren ze de komst van San Pedro (Sint Piet)  in een variant op ons carnaval. Onze atheïstische GGZ heeft al een plausibele theorie dat Jezus nooit fysiek 2000 jaar geleden bestaan heeft, maar dat het christendom begon met een manische episode van Paulus gevolgd door een voor atheïsten absurde humoristische massapsychose van wat evangelisten uit Monty Python's Life of Brian. En alleen fans van Halloween konden het wel waarderen dat de zombie Herodes (hij was in het jaar 0 al 4 jaar dood) zijn jaloezie op eerstgeboren baby's af reageerde. En de marketing van Jezus was toch anders toch wel zo beroerd dat het ondanks zijn spectaculaire wonderen liefst 40 jaar duurde voordat hij als BI uit de kast werd gehaald, de meest  B(ekende) I(sraeliet) door die "massa-psychotische" evangelisten.  En moest ook niet zijn moeder undercover (nepbaard, vormloze rode mantel), de heilige Maria, Santa Maria alias Sinterklaas.

En zijn alias DrPieterbaas? Dat is een echte coole Baas uit Wie is de Mol, de wereldwijd aangekondigde knecht-baas=dienend leider, die besluit zijn airmiles pas na 2000 jaar te verzilveren. Just in time, om zijn vinger in de dijk tegen de zondvloed, de Global Heating en overconsumptie te stoppen, en de graaiende balletje-balletje banken uit te tempel te schoppen. En dat incontinente kind in de kribbe was gewoon een mollenstreek in de Kerststal. Klaas Dijkhoff met badeend kan wel denken dat hij de  slimste mens is, maar wie weet de oplossing (gekleurde naam, 5 en 4 letters) van onze mondiale kruiswoordpuzzel voor Global heating tot Coronavirus? 

Doe ff normaal, zou onze premier Rutte zeggen. Nederlanders lopen ’s winters al meer dan tweeduizend jaar op water(ijs), vangen wonderbaarlijk vissen met sonardetectie, gaan überhaupt niet zeilen met slecht weer op het (IJssel)meer van Tiberias want ze gebruiken www.buienradar.nl, gaan gewoon naar de fysiotherapeut of opticien als ze willen lopen of zien. Tikken elk wonder alsof het een eitje is. En propere Maria had gewoon zin in ivf, geeft geen vlekken, met een (Maria-) kaakje bij de groene thee, niet in bed (geen kruimels, Jozef).

En waar in Nederland vindt de ontknoping plaats? Dat blijft speculeren. Zuid-Holland ligt het laagst . FF macho, Gouda heeft wel de langste … (kerk van Nederland), is de hoofdstad van het Groene Hart en de stad van Erasmus en Coornhert met ook al het mooiste stadhuis ter wereld. En Gouda op zijn Engels uitgesproken klinkt al als de kruisiging van God x Boeddha. Koeda. De synthese tussen het Westen en het Oosten, vooruitgangsdrive en balans. De Leeuw van Juda uit de bijbel klinkt ook (Sinterklaas komt toch uit Spanje) op zijn Spaans toch als de Leo uit Choeda. De Rode Leeuw staat niet voor in het stsdswapen en en op de vlag van Gouda.

 

 

Alles is liefde brult deze Leeuw uit Gouda. Dat is een goed startpunt voor een wereld vol vertrouwen met natuurlijk een win-win voor ALL. A Paradise for all (niet alleen onder de dashboardlight) met Meatloaf (een lekker veganistisch worstenbroodje) bij Kerst. Er is genoeg voor iedereen. We delen onze zaligmakende Goudse hostie, de Kamphuizer siroopwafel wereldwijd uit!

Wie is er online

We hebben 66 gasten en geen leden online