Independent Quantitative Integral Quality/Inter Kwantitatieve Integrale Kwaliteit

 IQIQ-King

Deze korte notitie was in 2015 geschreven om de aftrap voor het  centrum IQIQ (Independent Quantitative Integral Quality)   ofwel  IKIK (Inter Kwantitatieve Integrale Kwaliteit) in Gouda te geven. Het centrum is nog niet gerealiseerd, maar het informele iQiQ netwerk met maatschappij en wetenschapscafé's draait vanaf 2017 en heeft o.a. bijgedragen aan de oprichting van ENiGH, Energie Netwerk in Groene Hart

Waarom Gouda?

Gouda heeft grote denkers van Europa voortgebracht. Naast Erasmus, de humanist ook Coornhert, de voorvechter van de vrijheid van meningsuiting. Er is een rijke historie van vrij denken en spiritualiteit en die vruchtbare voedingsbodem is welkom. Einstein heeft al gezegd, het oude denken zal ons niet uit de huidige crisis brengen.

Gouda ligt ook nog fantastisch centraal binnen de groene innovatiemotor van Nederland. Alle steden van de Randstad zijn binnen handbereik. Gouda ligt op het knooppunt van de A12 en A20, elk kwartier stoppen intercity’s uit Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Schiphol ligt op 45 minuten.

Gouda heeft vele voordelen t.o.v. traditionele universiteiten. Gouda is neutraal, er is geen gebaande manier van denken. Gouda behoort tot de top 100 van mooiste stadscentra wereldwijd. Neem het  stadhuis waarvan een kopie in Nagasaki staat of peins onder de eeuwenoude rode beuk in het Vroesenplantsoen bij de Sint Jan met zijn wereldberoemde glas in loodramen. Het uiteindelijke IKIK/IQIQ, nu onderdak bij Ter SteegMC,  kan in het nieuwe Erasmuspark en/of in het oude centrum komen

Waar staat IQIQ voor? IQ verwijst al naar denkkracht.  Independent is onafhankelijk (geen eigen maar algemeen belang), Quantitative staat voor wel degelijk kunnen rekenen, doorgronden van een abstractie zoals kwaliteit.  Integral , integraal n-dimensioneel rekenen aan het geheel. Quality, kwaliteit is in hogere zin liefde, de essentie, de zin.

Independent Quantitative Integral Quality

De hele olifant in beeld

Lees meer: Independent Quantitative Integral Quality/Inter Kwantitatieve Integrale Kwaliteit

Ter SteegMC

Hier komt de tekst over het bedrijf.

Wie is er online

We hebben 77 gasten en geen leden online